Kjell och Wera

Den 9 mars klev en orolig husse och en halt hund in hos Berit.

Vid besöket hos Veterinärkliniken i Delsbo hade veterinären konstaterat  att Wera hade åsamkat sig en korsbandsskada vä. bak.

Veterinären rekommenderade i första hand försök med rehabilitering i stället för operation trots att Wera är en explosiv och verksam hund med ”mycket motor”.

Redan efter några veckors träning enligt Berits noggrant upplagda träningsprogram såg vi en markant förbättring.

Vi har även på hemmaplan varit noggranna med att följa Berits ”läxa” varje dag samt de regelbundna besöken i Berits träningslokal för uppföljning, behandling och träning har givit mycket gott resultat.

Vi är mycket tacksamma av Berits professionalitet och kunskap inte minst hennes tålmodiga bemötande av vilda Wera och husse.

Första besöket

.

och sjätte besöket

 

 

 

SAM_0656Elin och Biffen

Jag har valt att simma med Biffen för att kunna ge honom de bästa förutsättningarna en   unghund kan få för att träna upp både kondition och bygga muskler, utan att utsättas för onödig belastning och slitage. Det resulterade i att Stora Stockholm gav oss inte bara Svensk Junior Vinnartitel utan även Svensk Vinnartitel 2016.

 

 

SAM_0389Helena och Manne

För ca ett år sedan hade Manne vandrande hälta på vänster bak. Röntgen honom visade ingen uppenbar orsak till hans hälta. Han klarade till slut inte av promenader och jag trodde att jag skulle bli tvungen att låta honom somna in. Han var inte sig lik till sättet och verkade ha ont. I april började han simma 2 ggr i veckan på utomskogens Hundcenter och efter 6:e gången började jag se skillnad. Han började lyfta benet när han kissade, och började bli sig lik i sitt sätt att vara. Nu simmar Manne 1 gång i veckan. Han haltar inte, har mycket bättre hållning och är sitt vanliga energiska jag. Vi är väldigt glada för detta och Manne älskar att simma.

Malin oGandalf1ch Gandalf

Gandalf, 4 år, är en irländsk varghund som simmar 1 gång i veckan på grund av spondylos i ryggen.Tack vare rehabilitering lever gandalf nu ett smärtfritt liv. De resultat vi kunnat se av simningen är: minskad stelhet/ökad rörlighet, stärkt muskulatur, färre ”smärtskov”, i allmänhet har han blivit en gladare och piggare hund!

 

 

 

2014-03-02 17.07.13Anneli med Ozzi och Tess

Ozzi simtränar 1 gång i veckan för att stärka muskulaturen runt höfterna och få bättre funktion samt mindre smärta. Han har HD grad E på sina höfter. Om vi gör uppehåll en eller två veckor blir han genast mycket stelare, men även humöret förändras, han blir grinigare.

 

 

 

2014-03-02 18.55.10Josse och Sally

Sally började simma sedan hon fått ett diskbråck. Hon var också överviktig och behövde gå ner några kilo. Sally har simmat sedan september 2013 och har inte visat någon smärta sedan dess. Hon har nu gått ner drygt 3 kilo i vikt. I början fick hon även laserbehandling.

 

2014-04-11 09.41.17Thomas och Axl

Vi åker hit för att träna Axl pga av ett medfött höftfel som han har. Det är en bra träning som är skonsam för honom.Vi ser att han mår bättre och mindre ont i sin höft, sedan att han tycker att det är det bästa han vet att simma i bassängen, är bara ett plus. Vi rekommenderar verkligen detta för andra hundägare att prova, för det är en bra träning för hunden.