Hundvandring – Hälsingeleden.   23-24 maj 2015                                     

För hundägare och hund.

Vandring i grupp där hundarna följer med. Hunden är med dig precis hela tiden, och får förutom motion, massor av social träning på köpet.

Samling på Bolleberget i Bollnäs på lördag. Vandring utefter Hälsingeleden till Galven 1,2 mil där vi övernattar vid Galvsjön. Vill man köra ut husbil eller husvagn dit i förväg går det bra. Där serveras en god middag när vi kommer fram.

Söndag fortsätter vi vandringen på 8 km. Vi blir serverade lunch vid Acktjärbo och fortsätter sedan till slutmålet Hosarabo i Vallsta. Därifrån utgår skjuts till bilarna.

Vandringen arrangeras i samarbete med Ulf Krantz och Mats Jäderberg. Mat och fika ingår. Pris 2 100 kr.

Hundvandring, dagstur.  

Social träning – Kroppsspråk och Signaler – Samarbete.

Kursen har fokus på social träning för hunden, men även att utveckla samarbetet och relationen med föraren. Vi övar på att tolka hundens signaler och tänka på vårt eget kroppsspråk. Den som vill får hjälp med grundläggande lydnadsträning under positiva former i korta pass, vid små pauser under vandringen.

Vi går i lugnt tempo och tar pauser när det behövs. Lunch och middag ingår. Det enda vi bär vi med oss är fika, vatten och hundgodis. Pris 500 kr.

 

Valpkurs 4-6 mån.

3  tillfällen/kurs. Grundläggande övningar med positiv förstärkning där valpen lär sig att vara uppmärksam på sin 2014-04-18 17.11.03förare, att ej dra i kopplet, sitta, ligga och komma på inkallning . Om valpen känner trygghet och tillit till sin förare underordnar den sig naturligt. Kontakten mellan förare och valp stärks om relationen till hunden präglas av samförstånd. Pris 400 kr.

 

 

 

Jägareförbundets Eftersöksutbildning.

20 tim/kurs. Teori blandat med praktik om det mesta som berör eftersöket; uppträdande vid skytt, finna skottplats, skottplatsundersökning, 2013-05-19 13.32.09skadebedömning, åtgärder och genomförande. Lyckas med hunden, doftlära, träningsupplägg, spårning med störningar. Testskytte m.m. Pris 1 450 kr.

Ingen kurs 2015.

 

Ringträning.

3 tillfällen där vi tränar på att visa hund i rörelse och stå snyggt, samt social träning inför utställning. Arrangeras för Bollnäs Jaktvårdskrets räkning. Avgiftsfritt för medlemmar (uppvisande av medlemskort) och 50 kr/gång för icke medlem.

Onsdag 20/5 och torsdag 28/5. Kl 18.00 Dönjegården i Röste.